Workshops

Ik hoor het regelmatig om mij heen uitspraken als “Ik heb pas een nieuwe camera gekocht, maar ik gebruik alleen de automatische stand”, “Ik weet niet hoe ik de scherpte diepte van een foto kan beïnvloeden” of “Ik fotografeer nu al een tijdje, maar weet niet hoe ik controle krijg over de foto die ik maak. Vaak komt de foto er niet uit zoals ik in gedachte had, wat kan ik hier aan doen?”
Het is zo makkelijk om de camera de instellingen voor een goede foto te laten bepalen. Het wordt echter lastiger op het moment dat jij één ding in gedachten hebt en de camera iets totaal anders heeft bedacht.
Voor wie is deze workshop bedoeld?
Voor iedereen die betere foto’s wil maken en meer controle wil hebben over de foto’s die hij of zij maakt.
Het is aan te raden om in het bezit te zijn van een digitale (spiegelreflex) camera, waarvan de sluitertijd en diafragma handmatig ingesteld kunnen worden.

Leer hoe je betere foto’s kunt maken door zelf je camera in te stellen. Je leert in deze workshop onder andere hoe je de verschillende variabelen van je camera (ISO, Sluitertijd en Diafragma) in kunt stellen om te bepalen hoe je foto er uit komt te zien. De kwaliteit van de foto’s die je maakt, zal hierdoor verbeteren. De theorie zal worden afgewisseld met korte praktijkopdrachten.
In de workshop komen verder de relevante basisinstellingen op de camera aan bod waarvoor je een keuze moet maken voordat je begint met fotograferen. Vervolgens zullen de onderwerpen witbalans, scherptediepte, de magische driehoek (samenhang tussen sluitertijd, diafragma en ISO), de regel van 16 en compositie aan de orde komen. Aan het eind van de workshop weet je hoe je de camera kunt instellen om controle te hebben over de foto’s die je maakt.
Met de informatie die je krijgt in de workshop, kun je zelf direct aan de slag gaan. Om alles nog een keer rustig na te kunnen lezen, ontvang je aan het eind van de workshop een handboek met daarin de informatie die we in de workshop hebben behandeld.
Interesse?
Klik hier voor meer informatie en beschikbare data. Kijk hier voor een aantal reacties van deelnemers.